Niekée Agora

Kennismaken met Agora

In plaats van één open dag bieden we het hele jaar door kennismakingsactiviteiten aan. Op deze pagina vind je alles over deze kennismakingsactiviteiten. Met deze activiteiten maak je écht kennis met Agora.

Kennismaken met ons doe je niet op één moment, we willen je meenemen in de wereld van Agora! Daarom volgen onze activiteiten elkaar op, waardoor je in verschillende fases steeds meer te weten komt over Agora.

Zodra je de eerste kennismaking "Agora zelf ervaren?" hebt gevolgd, houden wij je op de hoogte van de vervolgactiviteiten die je kunt volgen.

Een eerste kennismaking

Agora is onderdeel van Niekée, meer informatie over Agora vind je in de video hiernaast en hier op onze gezamenlijke website.

Wist je trouwens dat er inmiddels al 12 scholen in Nederland en België zijn, die de door ons bedachte manier van werken ook ook toepassen? We zijn samen een vereniging gestart. 

Op www.verenigingagoraonderwijs.nl vind je meer informatie over waar we samen naar streven.

Bekijk hier de blog van onze leerling

Agora ouders

Bij Agora staat de persoonlijke groei van elke leerling centraal. Niet alleen wij dragen bij aan jouw schoolcarrière, jouw ouders spelen ook een belangrijke rol. Samen zorgen wij ervoor dat jij op een goede manier kunt leren en de ontwikkeling kan maken die bij jou past.

Speciaal voor de ouders hebben wij een evenement opgezet waarin ouders kennis kunnen maken met de Agora ouders. Jullie krijgen hier automatisch een uitnodiging voor als jullie meegedaan hebben aan een van de Agora zelf ervaren activiteiten. Onze Agora ouders bloggen ook regelmatig. Klik op onderstaande knop om de blogs van onze ouders te lezen.

Bekijk hier de blog : Beste nieuwe Agoraouders: neem tijd om te ontscholen!

Lees de blogs van de Agora ouders

placeholder

placeholder

Meedoedag

Zit je nu in groep 8 en overweeg je volgend jaar naar Agora Roermond te komen? Dan is de meedoedag het evenement voor jou!

De middag zelf zal “online” plaatsvinden via Google Meet. Je moet dus de beschikking hebben over een computer/tablet/chromebook. We verwachten je om twee uur bij de start. Afsluiting zal rond half 5 zijn. Je maakt kennis met enkele coaches en leerlingen. We gaan samen aan de slag met een challenge.

Vooraf krijg je een pakketje thuis gestuurd met daarin alle gegevens die van belang zijn voor deelname. Zodra er weer meedoedagen zijn, houden we je op de hoogte via deze pagina.

Aanmelden Agora

Gezien de huidige coronamaatregelen zijn wij helaas genoodzaakt om onze aanmeldavonden, voor de nieuwe brugklasleerlingen op 15 en 16 maart 2021, niet door te laten gaan in hun huidige vorm. Met alle basisscholen en middelbare scholen in de omgeving van Roermond zijn we tot een gezamenlijk nieuwe invulling gekomen. Alle belangrijke informatie over de aanmeldprocedure kun je vinden door op onderstaande button te drukken:

Aanmeldprocedure Agora

placeholder

placeholder

Persoonlijke begeleiding en zorgvragen

Binnen Agora is je coach het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders/verzorgers. Met je coach bespreek je bijna alles wat met school te maken heeft. Je coach is, net als jijzelf, lid van een team van meerdere coaches en leerlingen.

Mochten er nu specifieke vragen zijn en je eigen coach lukt het niet om samen met jou en je ouders/verzorgers antwoorden daarvoor te bedenken of aan te dragen, dan gaat de coach in gesprek met zijn teamleden. Vaak lukt het dan om passende oplossingen te bedenken. Je coach begeleidt jou dus samen met zijn collega’s.

Het komt ook wel eens voor dat we nog een stapje verder moeten. Een heel team van mensen met een speciale expertise, denk aan begeleiding bij dyslexie, sociaal-emotionele problematiek, hoogbegaafdheid, etc, is beschikbaar om advies te geven aan jouw coach en zijn team.

Bij specifieke zorgvragen wordt in samenspraak met jou, je ouders/verzorgers en de coach advies gevraagd aan ons zorgadviesteam en plannen gemaakt om de schooltijd zo prettig en goed mogelijk te laten verlopen.

placeholder

Agora zelf ervaren?

duur: 1 uur
waar: online
voor wie: leerlingen groep 7 & 8 en hun ouders/verzorgers

Voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders/verzorgers organiseren we online kennismakingsbijeenkomsten. Jullie worden dan welkom geheten door een van onze medewerkers, die jullie voorstelt aan een van onze leerlingen. De leerlingen presenteert in 10 a 15 minuten hoe hij of zij Agora beleeft. Daarna hebben jij en je ouders/verzorgers meer dan genoeg tijd om alle vragen te stellen die jullie maar willen.


Op dit moment zijn er geen kennismakingsactiviteiten. Zodra deze weer gepland staan, houden wij u via deze pagina op de hoogte.