Marieke blogt op woensdag

Hoi hoi! Ja, ik weet dat het woensdag is. Nee, ik denk niet dat het morgen te hard regent om te bloggen.  😛 Ik had nog een vrije dag over, en ik heb besloten die morgen op te nemen. Ja, ik weet wat ik vorige week gezegd heb, maar als er dingen tussen komen… Niks ernstigs, gewoon een dagje vrij. Heb jij toch ook wel eens zin in?

Zeker als je hard werkt, zoals ik 😉 . De afgelopen weken heb ik vaker getekend. Leuk om te doen, moet je ook eens proberen. Ik zal je laten zien wat ik zoal gemaakt heb:

IMG_20180611_141013 - Edited

IMG_20180618_121638 - Edited

Misschien dat je de onderste herkent: Baymax uit de Disney-film Big Hero 6. Ik houd nogal van Disney. De bovenste is een willekeurige Manga-figuur. 

Heb je de brief van vorige week nog kunnen ontcijferen? Nou, hier komt de oplossing:

Hallo Detectives, 

Dit is jullie codewoord: Aardbei. 

Ga naar de contactpersoon en neem jullie beloning in ontvangst. Succes!

De brief moest wel ontcijferd worden binnen de tijd, en de meeste groepjes is het gelukt. Ik vind het leuk om met geheimschriften en coderingen te werken, en toen ik jonger was speelde ik graag detective of geheimagent. Je weet wel, door de achtertuin sluipen en doen alsof je met je pistool boeven en schurken aan het vangen bent. Wie vond dat nou niet leuk?

Zo kwam ik dus bij het thema familie, en dat was de bedoeling. Erg leuk, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ik zou zeggen: zoek een geheimschrift op internet (of maak er zelf een, des te leuker) en ga aan de slag! 

Op traditionele middelbare scholen krijg je een rapport, zo ongeveer drie keer per jaar. Omdat wij fantastisch zijn, hebben wij een eigen manier bedacht. We hebben allemaal vragen gekregen die we moeten beantwoorden. Een evaluatie dus. 
Screenshot 2018-06-20 at 10.25.44 - Edited

Screenshot 2018-06-20 at 10.25.49

 

Dan maakt mijn coach ook een evaluatie, over mij. Dat is dan ons rapport. Omdat wij geen toetsen, SE’s en al dat soort onzin hebben, staan er dus geen cijfers op ons rapport. Ons rapport is multifuntioneel: je reflecteert op jezelf, je beseft wat je eigenlijk allemaal gedaan hebt, je kijkt wat je volgend jaar wilt doen en je verbetert je Nederlands. Vertel me eens: waar heb je eerder zoiets gezien??

Zo, dat was alles wat ik met jullie wilde delen. Volgende week zie je mijn laatste blog van dit schooljaar.

Ja, ik weet het. Dinsdag hebben we een uitje naar Bodyworlds. Ik zal vragen of ik foto’s mag plaatsen, maar ik betwijfel het. We hebben ook nog een coachgroepuitje en een uitje met heel Agora. Oh, en een sportdag. De laatste week zijn we vrij op woensdag, dus dat betekent dat mijn blog volgende week echt de laatste van dit schooljaar is…  :-( 

Tot volgende week! 

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.