Gefeliciteerd! Marieke blogt

Hoera, hoera, hoera! Gefeliciteerd! 

Oh kom op, je weet waar ik het over heb. Doe eens een gok.

geslaagd

Deze afbeelding heb ik ergens van internet gehaald, sorry….

Juist, de eerste eindexamenkandidaten zijn geslaagd!! Ik wil ze graag feliciteren, en ben als mede-Agoriaan heel trots op deze prestatie. En dat mag ook wel, want dit is niet niks. 

Stel je voor: jij hebt twee á drie jaar mogen bepalen hoe je leert. Je hebt jezelf allemaal vaardigheden eigen gemaakt die je op een reguliere school niet krijgt. Samen met experts heb jij je voorbereid om dat ene belangrijke papiertje te halen. En dan doe je eindexamen, terwijl zo’n beetje heel Nederland je op de nek zit. 

Dus, een topprestatie. Niet gek dan ook dat het internet er zo’n beetje vol mee staat. Hier heb je wat voorbeelden:

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180613_00063964/eerste-geslaagden-agora-roermond

https://www.1limburg.nl/eerste-eindexamenuitslagen-voor-agora-onderwijs-roermond

https://www.nationaleonderwijsgids.nl/voortgezet-onderwijs/nieuws/44207-eerste-lichting-van-onderwijsconcept-agora-deed-eindexamen.html

Nogmaals, dikke proficiat!

you dit it examen

Deze afbeelding heb ik ergens van internet gehaald, sorry….

De resultaten zijn zeer positief, en ook bij mij gaat het goed. Ik heb Duits gekozen als een van mijn examenvakken, en om te kijken waar ik sta heb ik een proefexamen VMBO afgelegd. Gewoon proefexamen, het duurt nog even voor ik echt op examen ga. Ik heb een 8,5 gekregen! Nu is dit nog niet mijn niveau (althans, het niveau waarop ik graag wil afstuderen), maar het bewijst wel dat ik op de goede weg zit. Ook hoera voor mij dus.  :-)

En dan heb ik vanochtend ook dagstart gehad. We hadden als thema ‘Familie’, dus daar moesten we iets bij bedenken. Je hebt vast wel iemand in je familie die je niet snapt. Waarom hij/zij zo onaardig tegen je doet, waarom hij/zij zo afgesloten is of juist zo overdreven uitbundig doet. Vaak is dat moeilijk te ontcijferen, want waarom doet iemand wat ‘ie doet? En, als jong kind, speelde ik graag geheim-agent of detective. Wat ik gedaan heb, is dit: ik heb een brief gemaakt, verschillende geheimschriften genomen en de brieven gecodeerd.
IMG_20180614_120947 - Edited

En, weet jij wat er staat? Laat het me weten als je het ontcijferd hebt! 

Dit was dus mijn dagstart, en ik moet zeggen dat het heel leuk was om te doen. Niet alleen die brieven coderen, maar ook om mijn coachgroepgenoten die brieven zien te ontcijferen. 

En dan heb ik gisteren mijn Reviewgesprek gehad. Over de Challenge “Wat is het meest milieuvervuilend?” Het was heel anders om eens een Reviewgesprek te dóén, in plaats van er eentje bij te wonen. Het ging goed, er waren tops en tips voor de volgende keer. Dus daar kan ik weer mee vooruit. 

Morgen maken we een einde aan het script voor het E-bike project. Een tijdje geleden, dat moet ik wel zeggen, maar het is goed als het afgerond wordt. Weet je nog, we zouden een reclamefilmpje maken voor E-bikes. Ik zeg het nog eens: deze Challenge is NIET van mij. Ik mag eraan meedoen, en ben dus NIET de organisator. 

Volgende week donderdag hebben we een halve dag, wegens werkmiddag voor de coaches. Geen zorgen, mijn blog komt gewoon online.  :-) 

En zometeen heb ik een workshop ‘Netwerken”. Ik ben benieuwd wat ik allemaal ga leren.

Succes met die gecodeerde brief, en tot volgende week!

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.