Marieke blogt over de Gaia Zoo

Ik zeg altijd maar zo, dat is korter dan dierentuin.

Heel flauw, ik weet het. Maar ik vind het geweldig. ;-P 

Zo, ik weet niet of ik het al gezegd heb, maar afgelopen dinsdag en woensdag hebben we internationale gasten ontvangen hier op school. En met internationaal bedoel ik ook écht internationaal. Vanuit de volgende landen waren er mensen aanwezig:

Nederland, België, Duitsland, United Kingdom, Frankrijk, Portugal, Spanje, Noorwegen, Polen, Rusland, United States of Amerika, Colombië, Mexico, Senegal, Indië, Zuid-Korea en Nepal.

Alle mensen die aanwezig waren zijn geïnteresseerd in het (verbeteren van) onderwijs. Op dinsdagmorgen stonden wij (naast mij waren er nog meerdere leerlingen die de gasten mochten begeleiden) klaar om de gasten te ontvangen. Daarna kregen ze koffie en thee, want ja, dat hoort nou eenmaal zo. Ook het korte welkom en een introductie hebben we niet overgeslagen. Daarna kregen onze gasten opnieuw koffie en thee, en VLAAI. Dat is nou eenmaal typisch Limburgs, en erg leuk om gasten van over de hele wereld vlaai te zien eten!

Een rondleiding door Agora en de rest van het gebouw hebben de gasten ook gehad. Nou, dat ze het leuk vonden kan ik je zo ook wel vertellen. Ik ben aan het gebouw gewend en voor mij is het hartstikke normaal, maar alle mensen die hier voor het eerst komen vinden het helemaal geweldig! 

Na de rondleiding kwamen Agorianen met onze gasten praten. Over onze school, natuurlijk, maar ook over het land waar de gasten vandaan komen. En ideeën om onderwijs te vernieuwen kwamen aanbod, evenals dat ze ons -of mij in elk geval- het hemd van het lijf gevraagd hebben. Daarna kregen we een lunch – lekker! – en mochten we naar huis. De gasten hebben nog meer gepraat over onderwijs, maar daar hoefden wij niet bij te zijn. 

En hier leer je best veel van. Niet alleen de visie van anderen op onderwijs, maar ook… Engels spreken! Want ja, Nederlands praten met internationale gasten is natuurlijk niet zo’n top idee. Zo zie je maar weer, Engels leren hoeft dus zeker niet uit boeken!

Gisteren -woensdag- zijn we naar de Gaia Zoo geweest. Ook daar weer: welkom, koffie, thee en vlaai. Toen hebben we een presentatie bijgewoond over het ontstaan van Agora. Best interessant, maar voor mij vooral vanzelfsprekend. Ik, als Agoriaan, wist het meeste van wat er verteld werd eigenlijk al. Maar het is grappig om te zien dat volwassenen, die onderwijs willen veranderen zodat je je eigen leerroute kunt bepalen en niet iedere keer moet zitten en luisteren, allemaal braaf gaan zitten en luisteren naar wat er gezegd wordt! 

Voor de lunch zijn we door de Zoo gelopen. Een aantal keer zijn we gestopt bij een dier om een spel te spelen. Een variatie op “Het verboden woord”. Laten we als voorbeeld de aap nemen. Je moet het dier beschrijven zonder zijn naam te gebruiken.

Dus: dit dier heeft een vacht, vier poten, ik zie ook een staart en een hoofd. Hij beweegt zich over de grond, maar ook in bomen. Enzovoorts enzoverder.

Dat is een andere manier van leren, maar niet de manier die jullie allemaal kennen! Tenslotte zijn we naar de wolven gelopen. Wegens privacy heb ik geen foto’s van de gasten genomen – sorry – maar van de wolven heb ik toevallig wél foto’s!

20180606_123719

20180606_123913

20180606_123756

Deze foto’s zijn dus in de Gaia Zoo gemaakt. 

Na de lunch – lekker! – hebben de gasten een tocht door Kerkrade gemaakt, op de fiets! Ook hier was ik niet bij, maar ik heb wel gehoord dat ze het erg leuk hebben gehad. De gasten blijven nog tot zondag, maar hebben verder geen begeleiding van ons leerlingen nodig. 

I wish you lots of fun and a nice learing-experience!! Oh, and also thank you for your visit, it was really nice to guide you trough those two days!

En dat waren dus twee dagen uit het leven van een Agoriaan! 

Tot volgende week!!

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.