Marieke blogt over Food IQ

Drink wijn, eet gebak en wandel genoeg!

Al eens van Food IQ gehoord? Nee, dat kán ook niet. Het is namelijk een workshop bij ons op school! 

Juist, in een keer goed, ik heb deelgenomen aan deze workshop. Als je eens wist hoe interessant dat was…. Dan was je zeker ook gekomen!

Er zijn veel verschillende diëten, voedingspatronen, koolhydraat-arm-eten, veganistisch, vegetarisch, met veel fruit en granen of juist zonder… Je zou verwachten dat het daarover gegaan is. Niet helemaal. Natuurlijk wel even. We hebben het voornamelijk over alcohol, gezonde recepten en beweging gehad. Gezonde recepten, dat is me wat… Iedereen gelooft natuurlijk iets anders. Ik wil beslist niet in discussie met jullie gaan. Iedereen mag eten wat hij of zij goed vindt. Maar er zijn zóveel verschillende dingen! Tijdens deze inspiratiesessie heeft het voedingspatroon van Amber Albarda centraal gestaan. Neem zeker eens een kijkje, haar website is heel interessant! 

Afbeeldingsresultaat voor gezond eten

Deze afbeelding komt van deze website en is dus NIET van mij….

Ik vond de workshop heel erg leerzaam, dankjewel!

Weet je nog dat ik een tijdje geleden heb gezegd dat ik een script aan het schrijven ben? Tijdens het Schrijfuurtje (wekelijks een uurtje dus) hebben we professionele begeleiding. Ik schrijf dan aan een script, want meestal schrijf ik (kort)verhalen. Het leek mij leuk om ook eens iets anders te doen. Het verhaal gaat over Fineas met zijn draak Mister Misses, over Ebony met haar draak Fantasy en over Tobias met zijn draak Hoofddeksel Junior. Inderdaad, deze drie jongeren vliegen op draken en kunnen magie gebruiken doormiddel van een toverstok. Je leest dadelijk SCENE 2. Tobias is zojuist weggetoverd door Fineas, want Fineas vond hem irritant. 

Deze scene heb ik geschreven, en is dus van mij!

 

SCENE 2

We zien Tobias mokkend door een bos lopen. Hoofddeksel Junior sloft achter zijn baasje aan.

Tobias (beledigd, mompelend): Dat was nou niet aardig van die jongen! We hadden het prima onder controle, niet, Hoofddeksel?

Hoofddeksel snuift.

Tobias (mokkend): Die jongen is echt niet cool. Mij zomaar wegsturen.

Tobias hoort zijn draak beledigd snuiven.

Tobias: Best, best. Dat hij ONS zomaar wegstuurt. Wij maken veel meer vooruitgang dan Ebony met Fantasy doet. We zijn veel beter, maar Fineas heeft alleen maar oog voor Ebony.

Tobias (doet met een irritant stemmetje Fineas na): Nou, kom op, een beetje beter je best doen! Je vliegt veel te laag! Neem eens een voorbeeld aan Ebony! Kom op, lui ding, een beetje meer aandacht graag! Je bent echt waardeloos! Geen wonder dat je draak je niks vindt! Als je nou een beetje meer was zoals Ebony. Moet je haar kijken, ze vliegt bijna perfect! Val me nou niet langer lastig! Verdwijn, voor mijn part naar Alaska!

Tobias ploft neer op een grote steen. Hoofddeksel staart hem even aan, en gaat dan naast hem liggen.

Tobias (met hernieuwde energie): Maar we laten het er NIET bij zitten! Kom op, Junior! Ik heb een plan!

Deze scene is vrij kort, maar ik weet zeker dat je wilt weten wat Tobias gaat doen. Misschien kom je daar nog achter, maar vandaag in elk geval niet meer. Sorry….   😛

Morgen is er ook communityavond. Helaas ben ik daar wegens persoonlijke redenen (niks ernstigs gelukkig) niet bij. Als je me echt iets dringends wilt vragen, moet je wachten tot de volgende… OF je reageert even onder deze blog. Laat dan gelijk weten wat je van het stukje van het script vindt!

Volgende week zul je mijn blog NIET zien op donderdag. Ik ben dan namelijk de hele dag weg. Naar de NBD in Zoetermeer. Boeken uitzoeken voor de schoolbibliotheek! 😉 

Tot volgende week vrijdag!

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.