Marieke blogt ná de vakantie

sorry

Sorry sorry sorry sorry sorry sorry…

Ik ben vergeten vorige week te bloggen! Ik dacht er vrijdag aan: Sh*t! Ik ben vergeten te bloggen!

Ik was van plan om dat woensdag te doen, maar het schoot erbij in. Ik had het toen nogal druk: Duurzamer leven Challenge, Latijn, het verslag van de meeloopdag bij Oogwereld Leenarts…

Vandaag denk ik er dus wél aan, en natuurlijk lees jij met extra enthousiasme deze blog. ;-P 

Deze week is ook een beetje raar. Vorige week hadden we dus maar drie dagen, donderdag vrij vanwege Hemelvaart en vrijdag hadden we gewoon vrij. En deze week draaien we maar halve dagen. Dat komt omdat de helft van de coaches in de VS zit. En in de VS gaan ze naar de VNS, de Valley New School. Ons schoolconcept ligt bijna gelijk aan hoe ze daar te werk gaan. Heel leerzaam voor onze coaches om dat eens te zien. Wie weet wat ze allemaal opsteken en wat wij allemaal gaan leren als ze terug zijn.

Omdat er nu minder coaches zijn, betekent dat dus dat we van 9.00 uur tot 11.30 uur op school zijn. Of van 12.00 uur tot 14.30 uur. Dat wisselt de hele week af. Op de momenten dat je thuis bent en eigenlijk op school hoort te zijn, werk je gewoon. Thuiswerken dus. Dat is fijn, ik kan me thuis nóg beter concentreren dan op school. 

Dat betekent ook dat het verslag dat ik schrijf over mijn meeloopdag bij Oogwereld Leenarts bijna af is. Ik moet er nog even de laatste hand aan leggen, doorlezen en af en toe een foutje verbeteren, en dan is het klaar. Ik laat het dan door iemand anders lezen. De tips die ik dan krijg verwerk ik in het verslag en dan is het af. Mijn mini-footprint. Daarna ga ik dan door naar het volgende beroep. Wat dat precies is weet ik nog niet, dat bepaal ik zodra het verslag af is. Dat gaat de goede kant op dus. 

Wat nog meer goed gaat is het schrijven. Er zijn wekelijks twee workshops die ik volg en dat helpt mij echt. Ik krijg positieve feedback, tips over de verhaallijn of grammatica. Voor mij zijn deze dingen heel erg nuttig en ik merk dat ik met schrijven vooruit ga. Het is heel prettig om dat op te merken, het gevoel te hebben dat je ook echt iets leert is heel fijn. 

Eind mei ga ik ook naar de NBD (Nationale Bibliotheek Dienst) om boeken uit te zoeken voor de schoolbibliotheek. Natuurlijk ga ik niet alleen, samen met een aantal andere leerlingen en begeleiding van school uit. Daar heb ik dus wel zin in!

Voordat ik verder ga aan het verslag, wil ik je nog even vertellen hoe de Reviewgesprekken gegaan zijn. Ik mocht er twee bijwonenen, eentje over Drones en een over Filosofie. Het is dus echt heel interessant om te weten wat je mede-Agorianen allemaal doen. Leerzaam ook, want iedereen werkt op een andere manier. En inspirerend, want misschien word je zo enthousiast dat je zelf ook een Challenge over dat onderwerp wilt doen. 

Ik zelf heb nog geen Reviewgesprek gehouden (nog niet). Je kunt een Reviewgesprek wel vergelijken met een spreekbeurt, alleen dan niet voor de hele klas. En natuurlijk op een hoger niveau. Niet zo professioneel als een Tweede Kamerlid zijn of haar ideeën presenteert natuurlijk. In een Reviewgesprek blik je terug op het proces van de Challenge, vertel je wat je hebt geleerd, wat er beter had gekund, wat je de volgende keer weer zo gaat doen en wat absoluut niet. Dat is wel even wat anders dan je spreekbeurt in groep 3 over je konijn. 

Presentatievaardigheden heb je nodig. Op school, op je werk, als je je vriend wilt overtuigen dat je toch echt op vakantie moet naar Hawaï. Of om Agora Roermond te presenteren bijvoorbeeld. Wat ik daar nou mee bedoel lees je volgende week!

Alvast fijn weekend!

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.