Marieke blogt en verteld over Utrecht

Charmant, erg charmant. Wat zijn we toch fotogeniek. Erg leuk om te zien hoe de concentratie van sommige foto’s afspat. En hoe het plezier zo goed te zien is. Charmant, heel erg charmant.

Marieke…?

Oh! Natuurlijk! Je weet zeker dat je wilt weten waar ik het over heb? Ja?

Ja! Kom maar op!

Nou, laat ik een paar hints geven. Ten eerste heb ik het over foto’s. Dan over plezier en concentratie. En dan staat in de blog van vorige week nog iets over een zekere website. En? 

JA! De uitwisselingsstudenten van Barcelona!

Juist, heel goed! Er staan nog niet zo heel veel foto’s op de site, maar het is zeker het bekijken waard! 

Ik heb dus geen uitwisselingsstudent in huis, en ben nu dus ook gewoon op school, maar dat wil nog niet zeggen dat ik er niets van weet. Gisteren zijn die uitwisselingsstudenten dus bij ons op school geweest. Het was echt erg leuk om te zien: de buddy’s bij elkaar en alle leuke vriendschappen. Naar wat ik weet, hebben ze een rondleiding door de school gehad (dat weet ik voornamelijk omdat ze langs ons lokaal kwamen), verschillende workshops gevolgd (ik geloof ook pannenkoeken bakken) en geleerd hoe Target Process werkt (het programma dat wij gebruiken om onze Challenges in te verwerken). Dat is toch best een erg leuke, leerzame, eerste Agoriaanse schooldag. En kennismaken met de Nederlandse cultuur natuurlijk!

Vandaag zijn ze dus in Maastricht (volgens het schema voor een culturele tour) en morgen in Valkenburg (voor een Funtour). Ik hoop dat ze erg veel plezier hebben, en voor de studenten uit Barcelona dat ze een mooie, leuke tijd hebben hier in Nederland!

En dan nu….

Jaaa, Utrecht!

Hoe raad je het zo? 😉 

Nou, een een woord: supergeweldigheelerggaafenenormleerzaam. Oké, dat was een beetje valsspelen. Dus: super-geweldig-heel-erg-gaaf-en-enorm-leerzaam. Toen we daar kwamen, in de Social Impact Factory in Utrecht, konden we meteen naar het zaaltje toe. We (ik was niet de enige, gelukkig) kregen een headset. Je weet wel, zo’n microfoontje dat je niet vast hoeft te houden. Dat was wel erg cool. En om 17.30 uur begonnen we. Meneer Fasen (Jan Fasen, een van de bedenkers en oprichters van Agora) mocht als eerste spreken. Er waren zo’n 50 mensen in het zaaltje: directeurs van scholen, docenten/leraren, mensen in opleiding etc. Allemaal volwassenen dus. En na meneer Fasen mocht ik. Wat was ik zenuwachtig!

Uiteindelijk is het allemaal goed gegaan. Ik kreeg veel complimentjes van de luisteraars. Natuurlijk was er na afloop (nadat iedereen geweest was) ook een vragenronde. Ik vond het erg leuk om die vragen allemaal te beantwoorden, hoewel ik de meeste vragen allemaal al eens gehad heb. 

Moeten Challenges allemaal in dezelfde tijd worden afgerond?

Nee. Want een uitwisseling organiseren met studenten uit Barcelona kost meer tijd dan het uitwerken van een instructie voor cliënten van PSW.

Zo’n soort vragen en antwoorden dus. We hebben daar ook gedineerd, ondertussen nog wat gepraat en daarna zijn we weer verder gegaan van het programma. Ik moet echt zeggen dat ik het geweldig vond. De hele avond. Het was leuk, leerzaam, goed voor zelfvertrouwen, prima voor de ontwikkeling, leuk om contact te leggen. Als het zou kunnen, zou ik een volgende keer heel graag weer meegaan!

Wat leuk, Marieke.

Ja, leuke ontwikkelingen toch? Voordat ik ga afronden (ik heb verder niet echt heel erg grote dingen om te delen met jullie) wil ik het nog even hebben over het Schrijfuurtje. Vorige week heb ik mijn script gespeeld. Oké, WE. Samen hebben we 2 scenes doorgespeeld, en dat was leuk! Het script is nog niet af, maar als het eenmaal af is, zal ik een (korte) scene met jullie delen. 

Dan nog een andere ontwikkeling van mij: volgende week ga ik een VMBO examen Nederlands maken. Nee nee! Ik ga niet echt op examen! Het is gewoon een proefexamen, om te kijken hoever ik ben. Want met al mijn skills moet dat toch wel lukken. Je weet wel: blog schrijven, Schrijfuurtje, kortverhalen schrijven…. Nou, duim maar voor me. Dan lees je volgende week hoe het gegaan is. 

Tot volgende week!!

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.