Marieke blogt over Oogwereld Leenarts

pasen

Hoe was jullie Pasen? Zie hier voor de bron van deze foto

Ik heb het in ieder geval erg leuk gehad, dat extra lange weekend. Heerlijk rustig aan, eventjes goed uitrusten en voorbereiden voor mijn meeloopdag bij Oogwereld Leenarts!

20180403_120717

Alle foto’s m.b.t. mijn meeloopdag bij Oogwereld Leenarts heb ik daar genomen, de foto’s zijn met toestemming geplaatst op deze blog. 

Het eerste waar je aan denkt als je de winkel binnenstapt: (brillen, nee haha 😛 ) Wát een leuke, kleurrijke winkel! Dat viel mij in elk geval op. Na een tijdje voelde ik me ook helemaal thuis, alsof ik al jaaaaaren daar binnenkwam. Ik heb óntzettend veel geleerd! Als ik mijn verslag af heb, kan ik misschien een klein stukje posten. Ik kan je wel al vertellen dat ik súperveel informatie heb gekregen! En ja, het vak Opticien, Optometrist, Contactlensspecialist (etc.) is een heel breed beroep!

Ga maar na: Biologie, Wiskunde, Horeca (hoe ontvang je mensen, hoe spreek je iemand beleefd aan etc.) Mode (wat voor soort montuur, hoe staat het bij het gezicht, etc.). Je kunt ook heel erg veel kanten op. Wil je in de zaak helpen? Maak, of ontwerp, je liever de monturen voor de brillen? Ben je liever met klanten bezig? En, ook erg leuk, je kunt er nog je brood mee verdienen ook!

20180403_132221

Natuurlijk heb ik – naast alle info en het zien hoe een bril verkocht word – ook een brillenglas mogen slijpen. Goed, mogen zien hoe het werkt. Het was heel erg gaaf! Natuurlijk hadden we wel kunststof genomen en geen echt glas, maar dat maakte niet zo veel uit. Na het slijpen zag het er zo uit:

20180403_135110

Let niet op mijn vingers…. 😛 En natuurlijk heb ik ook een oogmeting gehad. Conclusie: Geen bril nodig. Daarnaast heb ik ook nog verschillende soorten glazen gezien. Met of zonder ontspiegeling, met of zonder extra kleurenfilterende laag:

20180403_095811

Ik hoop dat je het kunt zien. Als je heel erg goed kijkt, kun je zelfs de camera zien waarmee ik de foto gemaakt heb!

Nou, dat verslag komt eraan. Super,-super,-super,-super bedankt Oogwereld Leenarts!!

Nóg meer leuke dingen! Die workshop  – Kunstcombinaties – was dus heel erg leuk. Zeer zeker nadat ik ook alle aantekeningen heb mogen doorbladeren en even heb mogen kijken in het boek dat hij aan het schrijven is. Zet ‘m op!

Dan nog even een aantal korte updates die ik graag met jullie wil delen. Mijn gymtijd word nu 14.45 uur tot 16.00 uur. Zo ongeveer. Dat betekent dus dat ik voor de laatste paar weken op maandag “achtste” heb. Op deze manier – met het roulatieschema – heeft iedereen een keer in het jaar een lange dag wegens gym. Zo is het eerlijk en hoeft niet steeds dezelfde groep erg laat te blijven. Daarnaast doe ik ook nog steeds Latijn, en ik vind het erg geweldig! Het is leuk om te zien dat ik het ook echt leer en woorden onthoud. Gewoon omdat ik het zo leuk vind. Ook neem ik nog deel aan het Schrijfuurtje, waarin ik werk aan mijn script met draken en tovenaars. Goed nieuws daarover: morgen “spelen” we twee scene’s uit mijn script! Ook ben ik morgen wat later op school, omdat ik vanavond naar Utrecht ga!

Ik ga dus mijn eigen verhaal vertellen, voor ongeveer 40 mensen. En ik moet heel erg eerlijk zeggen dat ik het best wel spannend vind. Oké, HEEL erg spannend. Maar ja, dat hoort er gewoon bij. Dan sta je op scherp en presteer je beter. Zodra de spanning weg is natuurlijk. Ik vind het wel heel erg gaaf om te doen, want zo’n kans krijg je niet zo vaak. Dus, duim voor me, want dat kan ik goed gebruiken!

En dan volgende week! Namelijk het Barcelona tegenbezoek! Volgende week, ja, je leest het goed, volgende week komen de uitwisselingsstudenten van Barcelona! Dat is natuurlijk een mooie gelegenheid om die website nog even te bezoeken. Website

Als ik het goed gelezen heb, komen die uitwisselingsstudenten van Barcelona ook een dag naar school. Dat word druk. Het word heel wat rustiger als ze allemaal (van Barcelona en onze eigen Agorianen) op verkenning gaan door Maastricht en Valkenburg. 

Ik heb er best wel zin in, ik heb geen uitwisselingsstudent en doe ook niet mee aan de Challenge, maar het lijkt me wel leuk om al die mensen te ontmoeten. 

Dan ga ik nu me voorbereiden voor Utrecht vanavond en zie je mijn blog volgende week!!

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.