Marieke blogt over Afhameren

Niet alles in het leven gaat zoals je wilt. Soms zijn er problemen waar je tegen aanloopt. Meestal moet jij zelf een manier vinden om dat op te lossen. Soms is dat iemand anders om hulp vragen, iets nieuws proberen of helemaal overnieuw beginnen en het op een andere manier aanpakken. Soms kun je de kennis van anderen gebruiken, die hetzelfde probleem hebben gehad en dat (succesvol) opgelost hebben. Soms kom je erachter dat die oplossing voor jouw niet werkt. Dan moet je zelf iets verzinnen. Een andere, al bestaande oplossing gebruiken bijvoorbeeld. Of er zélf eentje bedenken. Vaak is dat wat lastiger dan je gehoopt had. Het lijkt ook zo makkelijk: eventjes een heel erg groot probleem oplossen. Zo’n probleem waar alle volwassenen over speculeren, en een kind dan ineens met de oplossing komt. 

Nu snap je natuurlijk metéén waar ik het over heb. Nee. Oké. Ik heb het over twee dingen: De Duurzamer Leven Challenge en de intakegesprekken. Ik zal beginnen met dat laatste. 

intakegesprekIntakegesprekken dus. Eventjes kort, mocht je het nog niet weten: Als je naar Agora wilt gaan, krijg je na het inschrijven een gesprek. Dat noemen we een intakegesprek. Als je dan op de afgesproken datum en tijd komt opdagen, mag je eerst 5 afbeeldingen uitzoeken. Die hebben te maken met jou als persoonlijkheid, met wat je graag doet/je hobby’s zijn, wat je later wilt worden enzovoorts enzoverder. Tijdens het gesprek bespreek je die afbeeldingen met (dit jaar in ieder geval) twee coaches. Op basis van dat gesprek (sorry als mijn informatie niet helemaal klopt  😳 ) wordt besloten of je aangenomen wordt of niet. 

Dat is wat ik er van weet. Mijn eigen intakegesprek verliep iets anders, maar als ik je dat ga vertellen loopt je hoofd over van alle informatie. Ik mocht dus die leerlingen begeleiden, en dat vond ik heel erg leuk om te doen. Maar Marieke, wat heeft dat met probleemoplossen te maken? Ah, goed dat je het vraagt. Ik was daar aan het helpen, toen een moeder van een van de toekomstige Agorianen vroeg: “Mag ik wat vragen? Mijn zoon had eigenlijk om 15.45 uur gesprek.” Oeps. Wij hadden een lijst gekregen met alle namen, maar zijn naam kwam er niet op voor (wegens privacy zal ik geen naam noemen). Ik snap het. Wat deed je toen? Toen heb ik een coach, die op dat moment al klaar was met een intakegesprek, gevraagd wat te doen. Het is even  nagecheckt en na wat overleg zijn er twee coaches extra ingezet om diegene te… ehm…”intaken”? 

De meeloopdagen die er geweest zijn waren me-ga-druk. Het wat zo erg dat er nog extra dagen gemaakt moesten worden. Nu zijn die gelukkig afgelopen. Maar in plaats daarvan, hebben we nu: leerlingen die een Drempelonderzoek moeten afleggen, leerlingen die Intakegesprekken hebben, leerlingen die toch nog een dagje mee willen lopen, leerlingen die meelopen voor een profielwerkstuk, mensen die onze school (en ook Niekée) willen bezoeken, mensen die toekomstige coaches worden op een van de andere locaties voor Agora en… Oh, onszelf en ons eigen werk. Die mensen die onze school komen bezoeken hebben we trouwens altijd, die worden meestal rondgeleid in grote aantallen. En dan hebben we nog mensen die echt een dagje met óns meelopen, die in ruil daarvoor een workshop geven. Dus je snapt het, we zijn nog niet van de drukte af….. Vooral niet omdat wij het enige, echte, originele Agora Roermond zijn! 😉  

Goed, dan nu dat over die Challenge. Oké, heey, rustig aan! :-)  Die Challenge, Duurzamer leven, heb ik dus samen met een andere Agoriaan. We hebben besloten om in het huishouden een manier te vinden zodat je bespaart op Stroom & Elektriciteit. Dat klinkt nogal moeilijk, en dat is het ook. Vandaar dat we een oplossing moeten vinden om het wat kleiner te maken. Daar worden we natuurlijk bij geholpen door mijn coach, Thank Goodness. Ik vertrouw erop dat we een manier vinden/maken/bedenken/overnemen die we kunnen gebruiken.

*Zangnootje* Volgende week donderdag ga ik weer naar Utrecht!! *Zangnootje* Naar de Social Impact Factory in Utrecht. 

sif Je kunt zelf wel raden waar deze afbeelding vandaan komt…. 😉 

Daar gaan we dus zelf ons verhaal presenteren. Van te voren, op school, is er nog een generale repetitie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best wel spannend vind. Hé zeg, hoe zou jij dat vinden? Ik sta daar straks wél míjn persóónlijke verhaal te vertellen tegenover volslagen vreemden!! Natuurlijk is dat wel hartstikke cool. Want ja, hoe vaak krijg je nou de kans om zoiets te leren? 

Marieke…Marieke…Je blog heet AFHAMEREN. Hoe zit dat daar nou mee? Okey, okey, bedankt voor de onderbreking reminder. Tuurlijk. Mijn dagstart. Die had ik dus eergisteren. 

afhamerenAfhameren….Omdat ik daar niks fatsoenlijks mee kon bedenken, heb ik het woord achterstevoren gezet. neremahfa. Daaruit heb ik HaFaBra gehaald. En daar weer mee heb ik een Kahoot (een soort quiz) gemaakt. Het ging eigenlijk best goed. Sommige vonden wel dat de vragen wat moeilijk waren, maar ik heb mijn best gedaan. Mocht je het willen weten, HaFaBra is de afkorting voor Harmonie, Fanfare en Brassband. 

Muzieknoten

Voordat ik ga afronden, wil ik nog even vertellen over een workshop Inspiratiesessie. Kunst combinaties, zo was de titel. En het was GAAF!! Want hoe vaak kom je een kunstenaar tegen die 

– Fotografie
– Poëzie
– Een (achtergrond)verhaal
– Een wijze quote
– Een inspirerende tekst

ALLEMAAL TEGELIJKERTIJD DOET?? Echt ENORM inspirerend. Dankjewel!!

Nog eventjes een paar dingetjes die op de agenda staan: Maandag 2 april is het Tweede Paasdag en hebben we allemaal vrij. Dinsdag 3 april heb ik mijn meeloopdag bij Oogwereld Leenarts. Donderdag 5 april ga ik ’s avonds weer naar Utrecht en lees je mijn blog weer. 

Dan, Fijn Pasen en tot volgende week!!

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.