Marieke blogt over Utrecht

Afbeeldingsresultaat voor quotes

Het is wel waar. Je kunt niets veranderen aan dingen die al gebeurd zijn. Dingen gaan nooit helemaal zoals jij wilt dat ze gaan. Het betekent natuurlijk wel dat je toekomst beter kan zijn. Misschien heb je geleerd om je beter voor te bereiden op dingen, om dingen te accepteren of om dingen te laten gebeuren. 

Meer inspirerende quotes vind je hier. Wel zo aardig om de bron even te vermelden, vind ik altijd. Ik vind het leuk om af en toe een quote met jou te delen. Als jij nog een leuke quote hebt, laat het me dan even weten! 

En nu…..Utrecht!! 

Afgelopen maandag ben ik daarnaartoe geweest. Niet alleen natuurlijk, er waren nog wat andere Agorianen en begeleiding vanuit school. Het was heel gaaf en ik kan zeker zeggen dat ik er wat aan gehad heb. Ik heb tips gekregen voor mijn houding tijdens mijn verhaal, om bijvoorbeeld de hele tijd met beide voeten op de grond te blijven staan. Qua inhoud mocht ik af en toe mijn tijd nemen, om daarna weer rustig verder te praten. Ik heb mijn verhaal een paar keer geoefend, en er komt nog een moment extra. Voor 5 april. Wat is er dan?  Dan ga ik weer naar Utrecht!! Dit keer om mijn verhaal te vertellen tegenover andere mensen. Er is een zaaltje waar zo’n 100 man (sorry als het er meer/minder zijn) kunnen zitten en waar wij kunnen vertellen. Ik vind het best spannend om te doen, maar daar was de workshop ook voor bedoeld! Om te leren presenteren.  

Daar zijn workshops meestal voor bedoeld trouwens, om te leren. Zoals het -inmiddels nummer 5- vervolg van de workshop Master Memory. Het is niet alleen om beter te leren onthouden, maar ook nog leerzaam.  😛 Zo heb ik nu beter onthouden wat de hoofdsteden van verschillende landen zijn. Beter dan ik ooit onthouden heb van Aardrijkskunde op de basisschool bijvoorbeeld. Volgende week dinsdag komt er een grotere presentatie van de man die ons de workshops geeft. Daar heb ik wel zin in, ik geloof dat het heel erg inspirerend word. 😛 

Genoeg over workshops. Werkgroep Ontwikkeling Taalvaardigheden. Daar was ik dus niet heen geweest -rustig, er word gewoon nog een afspraak gemaakt- want ik was…Taart bakkennnn!!!

Als je zojuist gegeten hebt of nog moet eten, even een waarschuwing. Deze taart ziet er zo lekker uit dat je er meteen een hap van wilt nemen en mogelijk je device opeet. 

IMG-20180316-WA0011

IMG-20180316-WA0006

IMG-20180316-WA0005

IMG-20180316-WA0007

Het was echt ENORM LEUK!! Dankjewel voor de uitnodiging om hieraan mee te mogen helpen, coachgroepgenootje! 

Vandaag is -als het goed is- de laatste meeloopdag. Nu zijn er al volop intakegesprekken op gang. In een intakegesprek ga je -als toekomstige Agoriaan- in gesprek met twee coaches. Voordat je daar echter heen gaat mag je maximaal 5 foto’s uitzoeken die te maken hebben met jou als persoon, wat je doet en wie je bent. Dan ga je dus in gesprek. 

Als ik me niet vergis krijg je daarna die brief thuis dat je aangenomen bent. Ik mag vanmiddag die leerlingen begeleiden. Dat wil zeggen, de leerlingen opvangen, naar de ruimte brengen waar ze foto’s uit mogen zoeken en dan naar het juiste lokaal brengen. Ik vind het echt ge-wel-dig om daarmee te helpen. Aan alle toekomstige Agorianen: SUCCES MET HET INTAKEGESPREK!!

En dan goed nieuws om af te sluiten: ik heb een meeloopdag bij een opticien!! Dinsdag 3 april mag ik een dag meelopen bij Oogwereld Leenarts! Ik wil ze alvast heel erg bedanken. En ze waarschuwen, want zeer waarschijnlijk ga ik ze het hemd van het lijf vragen! Ik zal ook foto’s maken, en een paar daarvan zal ik hier op de site posten. 

Dan ga ik nu die vragen maar eens voorbereiden. Tot volgende week!

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.