Marieke blogt over de communityavond

Als er iets op het laatste moment geregeld word, heb je dan ook wel eens zo van: ‘AAAAAARRRGHHH!!’ Ik – als zoiets gebeurd – meestal wel. Zo kwam er afgelopen week de vraag of er interesse was in het leren van Grieks en Latijn. Ja hoor, dat wil ik wel. Dus daar heb ik me voor opgegeven. Al een tijdje heb ik het idee dat ik graag Latijn wil leren. Dat lijkt me zó vet! Dus, na de dagstart vandaag, wilde ik mijn blog gaan schrijven. Totdat… ik op mijn schouder getikt werd en mij vriendelijk verteld werd dat ik nu Grieks en Latijn had. Ow?! Ja, om 09.30 uur, meteen na de dagstart. En dus heb ik, vanaf nu, iedere donderdag om 09.30 uur na de dagstart Grieks en Latijn!

Ik kom zojuist terug van mijn eerste “les”, al kun je dat eigenlijk niet zo noemen. Misschien moet ik daar een woord voor verzinnen. Dat doe ik later wel. Die eerste “les” dus. Het was ZO ONTZETTENDE GAAF! Kijk, als je niks met vreemde, rare, aparte talen ophebt, tja dan.. Uit het Grieks en Latijn zijn wel de meeste talen ontstaan. Ik wil vooral graag Latijn leren, dus daar zijn we mee aan de slag gegaan. Nu heb ik een aantal “basisopdrachten” gekregen. Over de betekenisstam en de uitgangsvorm. Dat laatste is nogal belangrijk in het Latijn, het geeft aan wie het doet. Hij roept, zij roept enzovoorts.                                                                        Ik moet toch echt eens aan de slag met een Agoriaanse taal. Ik bedoel: we schrijven geschiedenis in het onderwijs. We hebben geen enkele vakken, toetsten, lessen of zelfs maar huiswerk. We leren allemaal op onze eigen manier. Iedereen word apart behandeld en we hebben geen docent meer maar een coach. En dan kom ik aan met de woorden “les” en “basisopdrachten”. Volgens mij klopt er iets niet helemaal. Snap je een beetje wat ik bedoel? EEN OUDER BLOGT heeft daar geloof ik dezelfde opvatting over. Wat zou je ervan vinden, als wij samen een blog zouden schrijven? Laat me dat even weten – onderaan de pagina vind je zo’n veld waar je een reactie in kunt plaatsen – en dan ga ik erachteraan. 

Goed, nu je hebt aangegeven in de reacties dat je graag een blog van ons samen ziet 😉 , zal ik je dan eindelijk vertellen over de communityavond.

IS HET MOGELIJK OM IN TWEE UUR LANGS 10 VERSCHILLENDE OUDERS TE GAAN??

JA, dat is mogelijk. Natuurlijk kan dat! Even langs een ouder, luisteren, praatje maken, handtekening laten zetten (die handtekening was het bewijs dat je ook daadwerkelijk bij die ouder geweest was). Opschrijven wat je geleerd had, wereld opschrijven, naam van de ouder en…. Op naar de volgende! Af en toe stel je een vraag, en bij de onderwerpen die je het interessantst vindt, blijf je wat langer plakken. Op die manier gaat dat gemakkelijk. Maar dan moet je wel interesse tonen in het verhaal van de ouder. Stel je voor dat je daar maar als een zombie staat te luisteren om die tien handtekeningen te krijgen…..

NEE, dat is het niet. Hoe kan het ook anders? Je hebt vragen voorbereid, prachtige gespreksonderwerpen gevonden en enorm interessante voorkennis opgezocht over je favoriete onderwerp. NATUURLIJK blijf je dan plakken bij al die interessante ouders! Voor het gesprek vul je natuurlijk dat formulier in en laat je die handtekening zetten, maar daarna…. Dan vergeet je de tijd en blijf je ENORM LANG informatie verzamelen, zodat je je na die avond afvraagt: HOE ga ik dit in HEMELSNAAM allemaal verwerken in Target Process? Op die manier haal je natuurlijk veel uit de avond, maar ja… Die tien ouders kun je wel vergeten.

EN JIJ DAN, MARIEKE??

Ja, ik… Het antwoord op de vraag: Kun je in twee uur 10 ouders bezoeken? Is voor mij NEE. JA, ik ben in VIJF werelden geweest. JA, ik heb ENORM veel geleerd. JA, ik vroeg me af HOE ik dit in HEMELSNAAM allemaal in Target Process moest zetten (je kunt maar 4000 karakters invoeren, en enters telt ‘ie als 25 karakters). JA, ik weet nu ZEKER dat alle mensen ANDERS gemotiveerd worden. Ja, maar die tien ouders heb ik dus NIET. Ik heb er negen. Gelukkig dat wij nogal onderwijsvernieuwend zijn, dus heb ik er geen straf voor gekregen. Ik was trouwens niet de enige, er waren meerdere coachgroepgenootjes die niet bij 10 ouders langs waren geweest. Al met al was het GEWELDIG! Vraagje aan alle ouders, coaches en Agorianen: DOEN WE DIT VOLGEND JAAR WEER? Ik zeg JA!

Oké. Mijn vorige blog was erg goed ontvangen door jullie, mijn lezers. Van verschillende coaches kreeg ik het volgende terug: ‘Marieke heeft weer een pareltje geschreven’, ‘Briljant’ en ‘Fraai’. Ook kreeg ik terug dat de docenten van Niekée het erg leuk vonden dat ik hun goede-doelenmiddag als leerzaam en nuttig heb ervaren. Mijn blog is een aantal keer gedeeld op Twitter en Facebook. Als klap op de vuurpijl kreeg ik de reactie van EEN OUDER BLOGT, of wij niet samen een aantal nieuwe, Agoriaanse woorden kunnen bedenken. Jullie maken me verlegen! Al die complimentjes maken het meer dan GEWELDIG om dit voor jullie te schrijven. Iedereen: BEDANKT!!

Nu ik iedereen toch aan het bedanken ben, ga ik nog wel even door. BEDANKT aan alle mensen die voor ons Agorianen al de FANTASTISCHE workshops inspiratiesessies komen geven. De afgelopen week heb ik er weer twee gevolgd: het vervolg op Master Memory en Creatief Schrijven. Het vervolg op Master Memory was erg leuk, ik heb zelfs een aantal woorden Spaans geleerd! Creatief Schrijven was ook geweldig! Aan het einde mochten we kiezen: Maak je een Verhaal, Script, Strip? Het WAS nogal logisch dat ik voor een Verhaal zou kiezen, toch? VERASSING! Dat deed ik dus NIET! Ik heb ervoor gekozen om eens iets anders te doen, in dit geval een Script. Misschien heb je het al geraden: het is FANTASY. Er komen bijvoorbeeld DRAKEN in voor. Ik denk dat het een goed idee is dat ik, als het script af is, een klein stukje online zet. Herinner je me daaraan over een week of drie?

Nou hoor ik je denken: Marieke, ik ben niet je persoonlijke agenda!  Weet ik. Als ik mijn agenda er even bij pak, en een flink stuk vooruit blader, kom ik op 26 maart uit op…. Mijn dagstart! Nee, die zijn niet leerzaam!  MIS! Toch wel! Weet je nog, dat Appeltaarten bakken? Zeer leerzaam. Voor deze ronde dagstarten, die we alleen doen, hebben we een nogal… ehm.. APART woord gekregen. Want ja, HOE moet ik een dagstart organiseren met het woord AFHAMEREN?

Ja, dat is een woord. Niet alles hier op Agora is zo makkelijk als het lijkt. Uitdaging, dat is het hier. Geen zorgen, ik verzin heus wel wat. Als je een tip hebt, is die welkom. Alle tips, tops, opmerkingen of vragen over mijn blog trouwens. Voordat ik dadelijk aan mijn Latijn begin, wil ik eerst nog even iets anders met jullie delen. 

TEGENBEZOEK UIT BARCELONA!!

Ja, dat is pas in april. Weet ik. Toch is er al een hele mooie website gemaakt. Zowel voor jou, voor alle Agorianen, als voor alle leerlingen en hun ouders uit Barcelona. Op deze site worden foto’s geplaatst van alle activiteiten die met de Spaanse kinderen worden ondernomen. Er staat een stukje informatie over alle gastgezinnen. Er is te vinden hoe deze dagen gaan verlopen. Het is de moeite waard om te bekijken. HIER klikken dus

Nou, laat me weten wat je van de site over het Barcelona tegenbezoek vindt. Laat in die reactie ook even achter of je vindt dat ik een blog moet schrijven met EEN OUDER BLOGT en of ik een stukje van mijn script moet posten zodra dat af is. 

Tot volgende week!!

 

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.