Marieke blogt… en heeft het druk

Gelukkig nieuw jaar! En, heb je een fijne vakantie gehad? Ja, ik weet dat het laat is. En ik weet ook dat ik voor de vakantie niet heb geblogd. Daar had ik een goede reden voor. Ik was ziek. Ik kon dus ook niet heel even een korte blog maken? Nee. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik me niet lekker voel doe ik mijn best om beter te worden. 😉 Ik heb in ieder geval wel veel goed nieuws om te delen. Laten we daar maar mee beginnen.

Morgen heb ik mijn meeloopdag bij de Bibliotheek in Weert! Ja, goed hè? Ik ben er heel blij mee. Ik weet niet precies wat ik allemaal te horen en te zien krijg en wat ik ga leren, dus daar kan ik weinig over zeggen. Dat zul je dan woensdag lezen. Wacht. Woensdag?!

Ja, woensdag. Volgende week donderdag is er namelijk SOML-dag en hebben alle leerlingen vrij. Ik ook dus. Daarom heb ik besloten woensdag te bloggen. En hé, dan hoef je maar zes dagen te wachten in plaats van zeven. Nog meer goed nieuws dus!

En er is nóg meer goed nieuws: we krijgen een bibliotheek op school! En als iemand die graag boeken leest ben ik daar blij mee. Dan hebben we, naast dat we speciaal onderwijs krijgen – of hoe je dat precies wilt noemen – ook een eigen bibliotheek op school! Als je dan geen boek bij je hebt voor het leeshalfuurtje, kun je er gewoon eentje op school halen. Het lijkt mij echt erg gaaf. 

 Hiërogliefen voor beginners, dat was de workshop die ik vandaag gevolgd heb. Het is echt heel apart om te zien hoe bijvoorbeeld het alfabet ontstaan is. En om te bedenken dat het heel wat tijd heeft gekost om al die aparte tekens in steen uit te beitelen. 

Afbeeldingsresultaat voor hiërogliefen

Met bovenstaande tabel hebben we onze eigen naam geschreven. Je moet dan ook een beetje op de klank letten. In mijn naam hoor je de eerste e niet. Let maar eens op: Marieke. Eigenlijk hoor je dus Marike. En dat is makkelijker om te schrijven. Want bedenk maar eens dat je de hele tijd dingen in steen moet uithakken. Ik zou het dan makkelijker vinden om de dingen weg te laten die je weg kúnt laten. 

Hoe dan ook, ik vond de workshop erg interessant. Het is gewoon heel apart om te zien hoe iedereen hetzelfde bedoelt, maar een ander alfabet gebruikt om dat op te schrijven. Zo is ook iedereen anders. Het klinkt dus eigenlijk wel logisch. 

Nog meer goed nieuws, mijn gastles die ik aan het organiseren ben verloopt ook goed. Er moet alleen nog een datum geprikt worden voor de gastles en dan kan de les gegeven worden! Dan ben ik daarna ook bijna klaar met de GymChallenge. Ik moet natuurlijk wel nog even mijn klasgenootjes helpen die ook gastlessen gaan organiseren. En dat komt ook goed. 

Daarnaast heb ik nog de Challenge om mijn werkplek te personaliseren. Daar ga ik ook weer mee verder. Ik ga nog een aantal origami diertjes vouwen, allemaal leuke foto’s uitprinten en de spiegel ophangen. Daar heb ik eigenlijk wel zin in, want dan word onze werkplek zo leuk!! En vooral zo persoonlijk! 

Over persoonlijke dingen gesproken, ik moet nog wat regelen voor mijn meeloopdag morgen. Dus dan zie je mijn blog volgende week woensdag!

 

1 Comment

  • Hanno Uittenbogaard

    12 januari 2018 at 20:14 Beantwoorden

    Wat leuk om te lezen! Veel succes met je challenges!

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.