Marieke blogt… Origami

Weet je nog, mijn nieuwe Challenge om mijn werkplek te personaliseren? Daarvoor zou ik verschillende origami dieren vouwen uit één stuk papier. Ik weet niet of jij het ooit wel eens gedaan hebt, maar het is best wel uitdagend. Vandaar ook de Challenge. :-)

20171207_122412

Ik hoop dat je het ziet, het is namelijk een wolf. Ik heb ook nog een uil gemaakt en ben nu bezig met een hertje. Het is erg leuk om te doen, behalve als het papier niet helemaal doet wat jij wilt dat het doet. Dan scheurt het bijvoorbeeld. Dat is minder fijn, maar ik heb wel ontdekt dat als je dikker papier gebruikt, het dan minder snel scheurt. Die origami dieren ga ik gebruiken om er een hanging mobile van te maken.  

Zoiets als dit dus…

origami mobile

Deze heb ik niet zelf gemaakt, kijk voor het origineel hier  

Daarnaast heb ik ook een kleerhanger geregeld voor de werkplaats. Een kleerhanger?! Ja, een echte kleerhanger. Het is de bedoeling dat we daar foto’s aan gaan hangen. Je zult wel een foto voorbij zien komen als het klaar is. 😉

Dan heb ik volgende week woensdag dagstart. We gaan weerbaarheidsoefeningen doen. Weet je wat dat zijn? Van die oefeningen waardoor je leert beter ‘nee’ te zeggen. En we gaan ook een vertrouwensoefening doen. Dan maak je tweetallen en ga je achter elkaar staan. Degene die achteraan staat legt de handen op de schouders van degene die vooraan staat. Dan ga je lopen, waarbij de achterste de voorste stuurt. Na een tijdje sluit de voorste de ogen en wordt volledig door de achterste gestuurd. Het is wel belangrijk dat het heel stil is tijdens de oefening. Natuurlijk kun je de oefening ook nog wat moeilijker maken, door bijvoorbeeld maar één arm te gebruiken om te sturen. Of alleen met je stem: ‘Vooruit, links, stop.’ Dat is natuurlijk moeilijker, zeker als je bedenkt dat er ook tafels in een lokaal staan. Het is namelijk niet de bedoeling dat er gebotst wordt! 

Daarna doen we dan nog een andere oefening. Er vormen zich twee rijen die tegenover elkaar gaan staan, op die manier heeft iedereen automatisch een partner. De ene rij (rij 1, dat is het makkelijkste)  sluit de ogen en neemt met alle overige zintuigen waar. De andere rij (rij 2) loopt langzaam op rij 1 af. Ze proberen een neutraal gevoel te creëren. Het is de bedoeling dat rij 1 ‘STOP!’ zegt als zij voelen dat hun partner te dichtbij komt. Er wordt even gekeken waar iedereen gestopt is en dan wordt er van rol gewisseld. Ik ben benieuwd hoe het gaat.

Oh, en dinsdag gaan we naar PSW in Herten. Ik heb er eigenlijk best wel zin in! Ik vind het altijd leuk om daar te zijn.

Morgen heb ik twee workshops, waardoor ik eigenlijk helemaal geen tijd heb om te werken. De eerste workshop begint direct na de dagstart en heet: Pinhole Photography. Fotograferen op een oudere manier. 

Wat is Pinhole fotografie

Vandaag de dag maken we elke dag wel een foto, dit gebeurt allemaal digitaal met bijvoorbeeld onze mobiel. Vroeger gebeurde dit anders, namelijk analoog. De foto’s werden pas later ontwikkeld in een donkere kamer, ook wel een doka genoemd.

 

Zo staat het in de agenda en het lijkt mij echt super interessant! En dan heb ik direct na de middagpauze nog een workshop: School op de oceaan. 

Hou jij van onvergetelijke avonturen, de oceaan, zeilen op een groot schip en wil je dolgraag wat van de wereld zien? En dat allemaal onder schooltijd? Ja natuurlijk! En het kan echt! Hoe dan? Kom dan naar deze Masterclass en ontdek wat je als leerling gedurende zes weken meemaakt aan boord van onderwijszeilschip de Wylde Swan. Ik*  heb inmiddels 3 reizen gemaakt als docent en kan je alles over deze prachtige avonturen vertellen!

* Ik heb de naam verwijderd wegens privacyredenen. 

Het lijkt mij geweldig om te horen wat er allemaal mogelijk is. Ik ben zeer benieuwd. Maar aangezien ik morgen niet kan werken – ik heb namelijk die workshops, duhh  😛  – ga ik nu maar snel verder. Ik moet nog een origami hertje vouwen.  😆

Voor jou alvast fijn weekend, en dan zie je mijn blog volgende week weer! 

 

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.