Marieke blogt… Challenges

Dag Sinterklaasje, dáág, dáág Zwarte Piet. En dan gaat Sinterklaas weer naar Spanje. Goh, scheelt dat weer een feest minder. Nu alleen nog Kerstmis en oud op nieuw. Eerlijk gezegd heb ik daar wel zin in, in Kerstmis. Kerstmuziek luisteren, Kerstboom versieren en surprises knutselen. Hopen op sneeuw met Kerstmis en stiekem toch luisteren of je niet per ongeluk de belletjes van de slee van de Kerstman hoort rinkelen. En of je zijn rendieren ziet, natuurlijk. 

Kindeke Jezus komt ook, samen met Maria en Jozef en de ezel en de os. Het draait natuurlijk het meest om gezellig samen zijn. Met familie en zo, maar daar moet ik het nu niet over hebben. Ik blog namelijk nog steeds over school en hoewel het hier ook gezellig is, hebben jullie er niet veel aan als ik ga vertellen over Kerstmis.

Waar jullie meer aan hebben, is dat ik mijn korte Challenge van haken van vorige week heb afgerond. Tadaa! Ik ben best wel tevreden over mijn Challenge, zo tevreden dat ik nu weer een korte Challenge heb. Deze keer ga ik mijn werkplek personaliseren. Want het is nog steeds heel kaal. Ik heb wel al een boekensteun geregeld, zodat alle klappers en schriften en boeken op ons bureau een beetje opgeruimd zijn. Nu ben ik bezig met een origami diertje te maken. En niet op mijn gebruikelijke manier (allemaal stukjes vouwen en die dan op een bepaalde manier in elkaar steken) maar uit één stukje papier. En dat is lastiger dan het lijkt. 

Je moet van alles vouwen, en dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Ik ben bezig om een wolf te maken, en zodra die af is zul je een foto zien op mijn blog. Die wolf is bedoeld voor een hanging mobile met origami dieren. Ik moet alleen nog even uitzoeken wat ik er aan wil hebben en hoe ik het precies maak. Maar ik weet zeker dat dat wel goed komt. Heb ik al gezegd dat we plantjes in het lokaal hebben? Nou, dat ziet er al een stuk beter uit. Heel gezellig. Dan ga ik het toch nog even hebben over Sinterklaas.

Ben ik bijna vergeten te vertellen dat we ook Sinterklaas gevierd hebben met de coachgroep. We hebben gedobbeld. Je weet wel, iedereen koopt een klein cadeautje (onder de 3 euro) en pakt dat in. Iemand neemt een dobbelsteen mee en dan mag je om de beurt gooien. Gooide je (dit waren onze regels, het kan ook anders) 1, 3 of 6 mocht je een cadeautje uit de stapel pakken, maar moest je dat wel laten zitten in de verpakking. Gooide je 5, was het helaas pindakaas en gebeurde er niks. Gooide je 2 was het alle cadeautje naar links en 4 was dan alle cadeautjes naar rechts. Of precies andersom, dat kan ook, maar dat ben ik vergeten. Op een gegeven moment mochten we de cadeautjes uitpakken, nadat we hadden gezorgd dat iedereen een cadeautje had. Toen dobbelden we nog even door, maar met andere regels. Nu mocht je cadeautjes ruilen, cadeautjes 2 plaatsen naar links of rechts doorschuiven en zelf een plaats naar links of rechts opschuiven. Een complete chaos natuurlijk, maar wel hartstikke gezellig. 

20171205_111623 - Edited

 

Natuurlijk hadden we ook veel eten. :-)
Natuurlijk hadden we ook veel eten. :-)

En daarnaast hebben we de schoen gezet op school. Ja, Sinterklaas had besloten dinsdag avond nog even bij ons langs te gaan voordat hij weer naar Spanje gaat. En toen troffen we gisterenochtend dit in onze schoenen aan:

20171206_103424 - EditedPepernoten, schuimpjes en chocolade, heerlijk! Dankuwel Sinterklaas! 

Zo, en dan zijn we ook weer begonnen met PSW. Oké, we waren al begonnen, maar nu zijn alle opdrachten ook écht verdeeld. Samen met twee andere klasgenootjes ga ik aan een foto-opdracht voor PSW in het AC Herten werken. Wat helemaal precies de bedoeling is weet ik nog niet. Ja, we moeten foto’s maken van verschillende dingen, zodat ze die in de kast kunnen plakken en cliënten beter weten waar alle spullen staan. We gaan dinsdag onze contactpersoon mailen zodat we nog wat vragen kunnen stellen. En dinsdag 19 december gaan we naar het AC in Herten. We krijgen daar een rondleiding (dit wordt dan mijn derde keer :-) ) door het Activiteiten Centrum – als ik met niet vergis – en kunnen we zien voor wie we gaan werken. Dat is eigenlijk best leuk om te doen, dus daar heb ik wel zin in! 😉

Ook heb ik zin in de meeloopdag in de Bibliotheek. Helaas duurt het nog wel even voor ik daar terecht kan, want de vrouw die het met mij aan het regelen is heeft het heel erg druk op het moment. Dus dat wordt nog even wachten. Misschien moet ik in de tussentijd kijken of ik al ergens anders een andere meeloopdag kan regelen. Daar moet ik eens even over nadenken. Wat ik ook aan het regelen ben is een gastles judo voor gym. Maar daar ben ik ook nog wel even mee bezig. Dus genoeg te doen. 

En dan ook nog de dagstart regelen. Ik heb inmiddels besloten dat ik de dagstart in ons eigen lokaal (waar we zitten met de coachgroep) zal houden. We moeten dan wel een tafel verplaatsen, maar ach. Het komt allemaal goed.

Dan ga ik nu weer verder met mijn Challenge voor de werkplek. Dan wens ik jou een fijn weekend en tot volgende week! 

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.