Marieke blogt….Vorderingen

De reis is voorbij. Nee, helaas als je dat dacht. De reis is eigenlijk begonnen. Die eerste zeven weken waren vooral bedoeld om je reisgenoten te leren kennen. Nu gaan we even vrolijk verder als toen we begonnen waren. Ik heb nog veel te doen, afmaken van vorig jaar e.d.. Wel moet ik echt opletten dat ik dat ook ga doen. Zo moet ik nog een weekplanning maken, of in ieder geval even plannen wat ik wanneer hoelang het beste kan doen. Mijn Challenge van vorig jaar bijvoorbeeld, mijn Challenge van dit jaar; een schrijfwedstrijd. En zo heb ik er nog wel meer. Gisteren heb ik samen met mijn coach alles in Target Proces gezet. Gisteren hebben we ook Rolstoelworkshop gehad.

Die Rolstoelworkshop werd gegeven door meneer Engelhart, onze stagiair, en Sebastiaan. Sebastiaan zit ook in een rolstoel -meneer Engelhart ook- en geeft dagelijks rolstoelvaardigheidstrainingen. De groep waar ik in zat, groep B, ging als eerste naar Sebastiaan. Hij had een parcours opgebouwd, vergelijkbaar met dingen in het dagelijkse leven.

20161103_095237 Zoals je kunt zien, als de foto duidelijk genoeg is, is er een heuveltje. (het blauwe) Ik denk dat het groene een stoepje moet voorstellen.

We konden elk geval in een rolstoel gaan zitten. Met tweetallen. Ik kon nog niet eens dat stoepje op, dus het parcours heb ik niet gedaan. En toen lukte het bijna, viel ik met stoel en al achterover… Er is niks kapot gelukkig. En we deden ook evenwichtsoefeningen, die lukte beter.

Bij meneer Engelhart deden we alledaagse dingen. Door een deur, door de draaideur; drempels op parkeerplaatsen en zulke dingen allemaal. Het is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt hoor. Heel veel oefenen, dat schijnt te helpen. 😉

Dus, respect voor rolstoelers. In elk geval moet je niet denken dat het wel heel gemakkelijk is, een beetje rondrijden in een stoel op wieltjes.

Veertien november begint de Challenge van meneer Fasen. We gaan met z’n achten een groot internationaal event organiseren. Veel daarover kan ik nog niet zeggen, want ik weet zelf ook nog niet alles.

Dan hebben we nog PSW; daar gaan we ook een presentatie van geven. Die presentatie is af, en als het goed is staat die gepland op 15 november. We moeten nog even kijken of die doorgaat.

En een van onze klasgenoten wil een film maken, daar speel ik ook een rol in. Daar ben ik ook mee bezig, met oefenen en alles.

Zo zijn er nog wel wat Challenges, deze zijn de belangrijkste, de grootste en de intressantste. Lijkt mij zo. Oh, en de Challenge van vorig jaar heb ik ook nog. Daar moet ik nog een begin mee maken. En dan is er nog die mail die ik naar Gottmer heb gestuurd, daarvan verwacht ik ook nog steeds antwoord.

Ik heb nog veel te doen, dus ik ga weer aan het werk. Tot de volgende blog! :-)

 

 

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.